RhinoPower Ltd

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: 96Suzuki x90 automatic transmission problem.


Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:
RE: 96Suzuki x90 automatic transmission problem.
Permalink  
 


Thanks for your interest. Bex also told me to unplug tcm and I will,promise. I have the 4 speed od transmission. We are in bad weather now,I will post results in a day or two. So far,what I know, driving in drive,engine tach revs up,its like transmission goes to neutral. When I let off throttle,vehicle reengages back in drive. So far this is sporadic. I will go to AutoZone and scan for codes tomorrow. Thanks Oren



__________________
Oren Ferguson


Senior Member

Status: Offline
Posts: 201
Date:
Permalink  
 

I don't know how much help this will be but I doubt it's electrical - you have one of two possible automatic transmissions, I think the first is known as the 3L30, but, the important part is it's a 3 speed transmission with very little in terms of electronics, so nothing electrical to engage/disengage and prevent it from moving, the second one, which is more likely to be the one you have is the 03-72LE, a four speed (actually 3 + OD) which is electronically shifted, but, the electronics only select which gear you're in 1, 2, 3 or OD, and you can actually unplug the transmission control module and drive using the shift selector (it's cable operated).

Neither transmission has any electrical selection that would prevent the vehicle from moving.



__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:
Permalink  
 

United States, no I haven't checked for codes but I will.,Oren

__________________
Oren Ferguson


Guru

Status: Offline
Posts: 1194
Date:
Permalink  
 

Have you checked for fault codes? What market was your model built for?


__________________

1984 Suzuki SJ413K pick up, 1.6 16V Baleno engine
2000 Suzuki Vitara 1.6 8V, many mods
2004 Suzuki Ignis 1.5VVT 4Grip
2006 Suzuki Jimny 1.3VVT JLX+
and many more.



Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:
Permalink  
 

Help is anyone seeing my post Oren

__________________
Oren Ferguson


Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:
Permalink  
 

Transmission is going in and out of drive.I have changed oil and filter. This happens sporadically. Motor continues to run, tach climbs. Let off throttle,goes to idle,then reingauges. Seems electrical. Thanks Oren.



__________________
Oren Ferguson
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard