RhinoPower Ltd

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Trying to connect to ECU on a Grand Vitara XL7 2001


Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:
RE: Trying to connect to ECU on a Grand Vitara XL7 2001
Permalink  
 


OK, thank you.  I will pop it in the post back to your address in UK.



__________________
RJF


Guru

Status: Offline
Posts: 1197
Date:
Permalink  
 

That ECU is a bit of an oddity, it uses the same ID as the earlier OBD1 ECU but returns blank data. Other EOBD/OBD2 ECUs have unique numbers, I have seen this before.



__________________

1984 Suzuki SJ413K pick up, 1.6 16V Baleno engine
2000 Suzuki Vitara 1.6 8V, many mods
2004 Suzuki Ignis 1.5VVT 4Grip
2006 Suzuki Jimny 1.3VVT JLX+
and many more.



Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:
Permalink  
 

Thank you.  unfortunately it looks like I will have to return it for a refund.  I was really hoping that it was going to work! Under the view menu RV says the ECU ID is "1902".



__________________
RJF


Guru

Status: Offline
Posts: 1197
Date:
Permalink  
 

If you have pin 7 populated then the ECU will communicate using the SDL/KWP protocol, the SDL interface is only compatible with the earlier SDL protocol that works on pin 9. You can return the interface for a refund, you are covered by the distance selling act. Does RV display an ECU ID? you will need to go to the 'View' menu and select 'ECU iD'.



-- Edited by TechSupport on Tuesday 29th of December 2015 06:58:56 PM

__________________

1984 Suzuki SJ413K pick up, 1.6 16V Baleno engine
2000 Suzuki Vitara 1.6 8V, many mods
2004 Suzuki Ignis 1.5VVT 4Grip
2006 Suzuki Jimny 1.3VVT JLX+
and many more.



Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:
Permalink  
 

I am trying to get Rhinoview to talk to the ECU on my Suzuki Grand Vitara XL7, V6 2.7L  2001.  The ECU number is 33920-52D9.  The connector is a 16 pin with wires on pins 4, 5 7, 9 and 16.  Upon following the help guide I can get it to say "Connected to ECU" but the dashboard is blank with no information or data.  Is anybody able to indicate what the issue might be and what needs to be done to get it to "see" the data from the ECU



__________________
RJF
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard