RhinoPower Ltd

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Connecting problems - Cannot connect to the ECU - HELP!!


Guru

Status: Offline
Posts: 1274
Date:
RE: Connecting problems - Cannot connect to the ECU - HELP!!
Permalink  
 


No problem, technical support is included with your purchase.

__________________

1984 Suzuki SJ413K pick up, 1.6 16V Baleno engine
2000 Suzuki Vitara 1.6 8V, many mods
2004 Suzuki Ignis 1.5VVT 4Grip
2006 Suzuki Jimny 1.3VVT JLX+
and many more.



Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:
Permalink  
 

If your ever in Norfolk let me know I owe you several beers !

Its working !!!

 

Just found out that its an error code 42 Crank angle sensor.

 

Cheers for your help again

 

Mike



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1274
Date:
Permalink  
 

Under 'Comms' you should select 'baud rate' and set that to 7812. If you still can't connect then you should check the voltages on the diagnostic connector using a voltmeter, you should have 12V between pin 16 and 4 or 5 and 5V between pins 9 and 4 or 5.

__________________

1984 Suzuki SJ413K pick up, 1.6 16V Baleno engine
2000 Suzuki Vitara 1.6 8V, many mods
2004 Suzuki Ignis 1.5VVT 4Grip
2006 Suzuki Jimny 1.3VVT JLX+
and many more.



Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:
Permalink  
 

Hi, brought a kit from you a while ago and used it on an older laptop with no significant issues.

 

Now using a more "modern" laptop but I cannot get Rhinoview to connect to the ecu. Under comms I do not have the "settings" that the help file refers to.

 

Im not too sure if this is helpful or not but the laptop is running windows 8.1 with Intel pentium processor.

The Jimny has developed a serious fault in which its now refusing to start, the AA couldn't read the ECU as they didn't have the right software, I want to try and avoid going to Suzuki if I can.

 

All help appreciated.

 

Mike.



__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard