RhinoPower Ltd

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Jimny from 1999 - G13BB  - ruff high idle when starting to warm up


Member

Status: Offline
Posts: 10
Date:
RE: Jimny from 1999 - G13BB  - ruff high idle when starting to warm up
Permalink  
 


CTS gets 4,5 V

And removed from car it has 0,363 kOhm at 80 C hot water. Slightely more than specified at 0,303-0,326 kOhm.

The temperature gauge inside the car does not get up as it should. 

 

I have an old meater to up to 5 bar, that Ive tried to put on fuel line. Getting  3 bar at igntion on but it is dropping very fast with ignition off. Much faster that "above 2 bar for 1 minute". 

When I pinch the return line the idle gets much better.



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 10
Date:
Permalink  
 

TechSupport wrote:

Are the spark plugs correctly gapped? have you checked that the CTS is the correct resistance?


 Thanks!
Yes - spark plugs are new and we have 0,6 gap.
And all four are getting spark.
Ah - Coolant Temperature Sensor - no I havent. Shall do next.
I know the owner have checked it - but better to look twice.



-- Edited by Orchid70 on Sunday 24th of March 2019 07:31:02 PM

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1207
Date:
Permalink  
 

Are the spark plugs correctly gapped? have you checked that the CTS is the correct resistance?

__________________

1984 Suzuki SJ413K pick up, 1.6 16V Baleno engine
2000 Suzuki Vitara 1.6 8V, many mods
2004 Suzuki Ignis 1.5VVT 4Grip
2006 Suzuki Jimny 1.3VVT JLX+
and many more.



Member

Status: Offline
Posts: 10
Date:
Permalink  
 

Then dies.

No fault codes.

I have checked EGR - TPS - IAC - lambda = they all have right voltage or/and resistance and no resistance on wires between sensors and ECU; EVAP - air leaks, cant see nothing there. MAP and TPS has been changed to other use ones. Changed lambda sond to an other new, universal one with no change. Had fuel injectors out and they seemed ok when cleaned them out. OK fuel pressure. This car has no fuel filter. 
History on this car, has had problem with idle before - but not this severe.

https://youtu.be/1uj68MhXT1M

https://youtu.be/8g3vxYWd6Jw

Duty cycle on IAC:

https://youtu.be/zXpXr8IbNTs

Where should I look further?



__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard